GAME ZONE
TO OCULUS RIFT ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ
Περιεχόμενα
0

TO OCULUS RIFT ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ

από Γιώργος29 Μαρτίου 2016


Οι αφίξεις των πρώτων headsets εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift ξεκίνησαν από χθες. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ήδη 30 παιχνίδια είναι διαθέσιμα για κατέβασμα. Πως μπορούμε όμως να το αποκτήσουμε; 

Πραγματικά η 28η Μαρτίου 2016 είναι μια ιστορική στιγμή για την Oculus VR την εταιρεία που ξεκίνησε όλη αυτή τη φρενίτιδα της εικονικής πραγματικότητας. Η μάσκα Oculus Rift, σχεδιάστηκε από τον 21χρονο μηχανικό Palmer Luckey, και χρηματοδοτήθηκε από το Kickstarter από το οποίο έλαβε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια. Όλα αυτά συνέβησαν το 2012. Δυο χρόνια μετά το Facebook έφερε τα πάνω κάτω και έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Zuckerberg προσέφερε δύο δισεκατομμύρια δολάρια (400 εκατομμύρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα μετοχές) για να εξαγοράσει μια εταιρεία, η οποία δεν είχε καν προϊόν. Το προϊόν αυτό λοιπόν είναι έτοιμο τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά και διατίθεται ήδη για αγορά. Μάλιστα, μόλις χθες παρέλαβαν τα πρώτα headsets τους όσοι είχαν συμμετάσχει στο Kickstarter. Οι υπόλοιποι χρήστες που έκαναν προπαραγγελία θα αρχίσουν να λαμβάνουν τις συσκευές τους τις προσεχείς εβδομάδες.

Το Rift κοστίζει $ 599 (δείτε εδώ) σε Αμερική και € 699 για Ευρώπη (499 λίρες για το Ηνωμένο Βασίλειο) και το πακέτο περιλαμβάνει εκτός από το headset, έναν αισθητήρα, τηλεχειριστήριο, καλώδια, έναν Xbox One controller, και το παιχνίδι Lucky’s Tale. Η παραπάνω τιμή που αναφέρουμε για την Ευρώπη περιλαμβάνει ΦΠΑ, αλλά όχι το κόστος μεταφοράς. Έτσι, κι αλλιώς όμως, μέσα από το κατάστημα της ίδιας της Oculus δεν μπορούμε να το αγοράσουμε στην Ελλάδα. Υποστηρίζονται πάντως 20 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και πολλές ευρωπαϊκές. Εάν το θέλετε εδώ και τώρα και έχετε κάποιον συγγενή ή φίλο σε Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Κάτω Χώρες, κ.λπ μπορείτε να το αγοράσετε και να το λάβετε μέσα στο καλοκαίρι.

Προδιαγραφές

Επίσης, επιτρέπεται μία αγορά ανά άτομο, ενώ στη σελίδα https://ocul.us/compat-tool υπάρχει ένα εργαλείο συμβατότητας, ούτως ώστε να ελέγξετε κατά πόσον το PC σας, μπορεί να «σηκώσει» το Oculus Rift το οποίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές είναι οι εξής:

Κάρτα γραφικών: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290
CPU: Intel i5-4590
RAM: 8GB+
Σύνδεση βίντεο: HDMI 1.3
USB: 3x USB 3.0, 1x USB 2.0
Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 SP1 64-bit

Το Oculus Rift συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω HDMI και χάρη στην οθόνη OLED 1080p που διαθέτει, προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες ανάλυσης 1080 x 1200 pixels σε κάθε μάτι. Το οπτικό πεδίο ανέρχεται σε 100 μοίρες, ενώ είναι γεμάτο από αισθητήρες, ώστε αυτός που το φορά να νομίζει ότι πράγματι βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι. Διαθέτει γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο και μαγνητόμετρο, καθώς και έναν εξωτερικό αισθητήρα Positional Tracker, ο οποίος είναι σε θέση να ανιχνεύει ακόμα και την πιο ανεπαίσθητη κίνηση του κεφαλιού και να επιτρέπει στον χρήστη να κινείται μέσα στον εικονικό χώρο.

Το Oculus Software Development Kit (SDK) που είχε διατεθεί από νωρίς υποστηρίζει εγγενώς τα Unreal Development Kit, Unreal Engine 4, και Unity 4, πράγμα που σημαίνει ότι οι game developers, είναι σε θέση να ενσωματώσουν πολύ εύκολα υποστήριξη του Oculus Rift στα παιχνίδια τους και κάποιοι το έχουν ήδη κάνει. Περισσότερες πληροφορίες για τα παιχνίδια που υποστηρίζουν το Rift μπορείτε να δείτε εδώ.

About The Author
Γιώργος

Αφήστε μια απάντηση