MOBILES
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SAMSUNG GALAXY S7
Περιεχόμενα
0

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SAMSUNG GALAXY S7

από Ηλίας Τσιλιβίγκος23 Οκτωβρίου 2015

Πιο λεπτό, πιο φωτεινό, πιο γρήγορο και πιο… καλλίφωνο!

Μπορέι το Galaxy S6 και το S6 Edge να έδωσαν ώθηση στη σειρά smartphones της Samsung, η οποία είχε αρχίσει να χάνει την ‘αίγλη’ του παρελθόντος, ακόμη και να ψηφίστηκε το καλύτερο κινητό του 2015, το αγοραστικό κοινό, όμως, έχει πάντα το μάτι του στραμμένο στο μέλλον. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει, αναπόφευκτα, για την επόμενη έκδοση της γαλαξιακής σειράς της Samsung, το S7. Μέχρι τώρα, το μόνο που μαθαίνουμε είναι φήμες, άλλες εμπεριστατωμένες, άλλες αποκυήματα αχαλίνωτης φαντασίας. Προσπαθήσαμε να τα βάλουμε σε μια τάξη και, πιο κάτω, δείτε σε τι καταλήξαμε.

Στην παράμετρο “οθόνη”, τα στοιχεία δείχνουν “5,7 ίντσες”. Σε αυτό το μέγεθος θα περιμέναμε να δούμε ανάλυση 4k, αλλά είναι πιθανότερο να είναι τελικά μικρότερη, πχ QHD (1440×2560). Επίσης μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει και η κυκλοφορία πιο “μαζεμένου” μοντέλου mini, με διάσταση περί τις 5 ίντσες.
Σχεδόν βέβαιο είναι το ότι η Samsung θα ‘λανσάρει’ την δική της – κατά βάσιν της Synaptics αλλά ας μην το κάνουμε θέμα – έκδοση του 3D Touch που διαθέτουν τα τελευταία iPhones της Apple.
Άλλη μια ‘φήμη’ που κυκλοφορεί επιμόνως είναι η κυρτή ή ακόμη και εύκαμπτη οθόνη. Ενδιαφέρουσα ως θεωρία, αλλά η δική μας εκτίμηση είναι “μπα”.

Γενική σχεδίαση: δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουμε με τον Κάλχα για να σας πούμε πως θα είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ. Τουλάχιστον, η Samsung θα προσπαθήσει. Φήμες αναφέρουν πειραματισμούς της Samsung με ελαφρότερα μέταλλα (πχ. Μαγνήσιο). Επίσης, λόγω μεγέθους οθόνης, στις διαστάσεις χ και ψ περιμένουμε αυξήσεις.

Παράμετρος “κάμερα”. Από την κυκλοφορία του S6 δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, οπότε είναι πιθανό να παραμείνουν ίδια τα χαρακτηριστικά της “φωτογραφικής” του S7. Ούτως ή άλλως, 16 megapixels δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Επεξεργαστής: εδώ έχουμε δύο επιλογές. Είτε πιστεύουμε τις φήμες που θέλουν τη Samsung να επιστρέφει στις ανοιχτές αγκάλες της Qualcomm και να χρησιμοποιεί τον Snapdragon 820, είτε πιστεύουμε αυτές που θέλουν τα νήματα στο S7 να κινούνται από τον Exynos M1, επεξεργαστή σχεδίασης και κατασκευής Samsung.
Το ενδιαφέρον εδώ είναι το αν πιστεύει κανείς πως η Samsung θα επιστρέψει σε επεξεργαστές Qualcomm, δεδομένου πως παράτησε” τους Snapdragon για να χρησιμοποιήσει τους δικούς της Exynos μόλις πέρισυ, και το S6 ήταν το πρώτο smartphone της Samsung το οποίο δεν χρησιμοποιούσε επεξεργαστή Qualcomm.
Όπως και να έχει, ο 820 είναι από τους πιο ισχυρούς νέους επεξεργαστές που αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους. Όμως, αποτελέσματα από benchmarks που έχουν διαρρεύσει, δείχνουν τον M1 να είναι πολύ πιο ισχυρός από τον 820, από κάθε πλευρά.
Εδώ να σημειώσουμε πως δεν θα είναι καθόλου περίεργο για τη Samsung να έχει δημιουργήσει πρωτότυπες μονάδες των S7, μερικές με τον ένα επεξεργαστή και μερικές με τον άλλο, ώστε να αξιολογήσουν επιδόσεις, κατανάλωση, έκλυση θερμότητας και λοιπά χαρακτηριστικά, προτού αποφασίσουν. Εξ ου και τα διάφορα benchmarks που διαρρέουν.
Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε μνήμη 4GB τουλάχιστον, δεδομένου πως το S6 Edge+ έχει ήδη τόση.

Ήχος: οι αναφορές εδώ κάνουν λόγο για χρήση του τσιπ SABRE 9018AQ2M από την ESS Technology, το οποίο διαθέτει ψηφιοαναλογικό μετατροπέα 32-bit και 129dB λόγο σήματος προς θόρυβο, οπότε σε θέματα μουσικής, περιμένουμε μεγάλα πράγματα.
Κατά τα άλλα, θα δούμε βύσμα USB Type-C, scanner δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά και slot microSD, το οποίο μάλλον θα έρθει λόγω του σχετικά περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου των 32 και 64GB.

Κλείνοντας, το πότε θα κυκλοφορήσει είναι θέμα προς συζήτησιν. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν τα μέσα Ιανουαρίου για παρουσίαση και Φεβρουάριο για κυκλοφορία. Υπάρχουν και ‘φήμες’ που θέλουν το S7 να κυκλοφορεί τέλη Δεκεμβρίου, αλλά πραγματικά δεν το βλέπουμε ιδιαίτερα πιθανό.

Για την ώρα, το μόνο που προβλέπουμε είναι… “υπομονή”.

Αφήστε μια απάντηση