GADGETS
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ SMARTHONE ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Περιεχόμενα
0

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ SMARTHONE ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

από TechZoom26 Νοεμβρίου 2016

Τι θα λέγατε, εάν μπορούσατε να κάνετε το Android tablet ή smartphone σας σε μία κανονική τηλεόραση; Και όταν λέμε κανονική δεν εννοούμε ιντερνετική, αλλά σαν και αυτή που έχετε στο σαλόνι σας. Εγκαταστήστε ένα mini TV tuner και δείτε την αγαπημένη σας εκπομπή όπου κι αν είστε (αρκεί να έχει σήμα προφανώς)

Ψάχνοντας στα on-line καταστήματα ανακαλύψαμε ένα TV tuner για Android, το οποίο αναλαμβάνει να φέρει το τηλεοπτικό σήμα στην οθόνη της φορητής μας συσκευής και μάλιστα χωρίς καθόλου κόπο. Το μόνο που απαιτείται είναι καλό σήμα, ενώ στη συσκευασία υπάρχουν και δύο κεραίες, μία μικρή τηλεσκοπική και μία πιο μεγάλη, οι οποίες είχαν αρκετά καλή λήψη μέσα στην Αθήνα που κάναμε τις δοκιμές. Μέσω του παρεχόμενου adaptor, μπορείτε ακόμα και να συνδέσετε την εξωτερική κεραία της πολυκατοικίας σας αν βρίσκεστε στο σπίτι, αν και στην περίπτωση αυτή θα θέλετε να βλέπετε τηλεόραση στην κανονική σας… τηλεόραση και όχι στο tablet. Πρόκειται για το Conceptronic Android DVB-T Digital TV, το οποίο διατίθεται σε αλμυρή» τιμή, αφού με τα 60 ευρώ που μας ζητά μπορούμε να αγοράσουμε ακόμα κι ένα κανονικό tablet. Στο eBay πάντως υπάρχουν άπειρα παρόμοια TV Tuners για Android και iOS. Προσέξτε ότι τα tuners αυτά δεν είναι συμβατά και με τις δύο πλατφόρμες, λόγω των διαφορετικών τρόπων σύνδεσης: micro USB (και τώρα USB Type-C) στο Android και Lightning στο iOS.

Ο μικροσκοπικός δέκτης της Coneptronic κουμπώνει επάνω στη θύρα Micro USB του smartphone ή του tablet μας και μάλιστα δεν χρειάζεται ξεχωριστή τροφοδοσία. Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι, για να λειτουργήσει ο δέκτης, θα πρέπει η συσκευή να υποστηρίζει USB OTG (On the Go), κάτι που όλες πλέον οι σύγχρονες συσκευές Android το υποστηρίζουν.

mini-dvb-t-dvb-t2-freeview-hd-digital-tv-tuner-receiver-for-android-mini-usb-hd

Στην πράξη

Όλα τα περιφερειακά για smartphones/tablets θέλουν και το ανάλογο app για να λειτουργήσουν. Έτσι, και ο δέκτης της Coneptronic θέλει την εφαρμογή iDTV Mobile, η οποία κατεβαίνει δωρεάν από το Google Play. Αφού η εφαρμογή αναγνωρίσει αυτόματα το δέκτη που έχουμε συνδέσει στη συσκευή μας, θα πρέπει να ξεκινήσουμε τη σάρωση καναλιών. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν υποστηρίζονται ψηφιακά κανάλια HD, όπως και κρυπτογραφημένα, αλλά μόνο τα ελεύθερα. Πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις και πατάμε το Scan Channels. Εάν στο σημείο που βρισκόμαστε η λήψη είναι καλή, ο δέκτης θα βρει όλα τα ψηφιακά κανάλια και θα τα ταξινομήσει αυτόματα.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να πάμε στο Sort Channels και να αλλάξουμε τη σειρά των καναλιών, ενώ κάποιες άλλες χρήσιμες ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι ο Timeshift Buffer, ο οποίος είναι ρυθμισμένος εξαρχής στα 256MB, τιμή που μπορούμε να αλλάξουμε εάν θέλουμε και εάν υπάρχει αρκετός χώρος στη μνήμη της συσκευής μας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο Buffer τόσο περισσότερο χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας για να «παγώσουμε» ένα ζωντανό πρόγραμμα. Μάλιστα, η ρύθμιση Timeshift Buffer Size της εφαρμογής μάς ενημερώνει σχετικά με το διαθέσιμο χρόνο. Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι τα 256MB φτάνουν για περίπου 10 λεπτά «παγώματος».

Πατώντας τώρα το Live TV, εμφανίζεται το πρώτο κανάλι στη λίστα. Μπορούμε να αλλάζουμε κανάλια με τα βελάκια που βρίσκονται στο επάνω μέρος, ενώ στο κάτω μέρος εμφανίζονται οι ψηφιακές πληροφορίες του καναλιού, όπως το όνομά του, η τρέχουσα εκπομπή με τη διάρκειά της, καθώς και η επόμενη εκπομπή.

Πατώντας το κόκκινο κουμπάκι, ξεκινά η εγγραφή του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο μπορούμε να δούμε από τη λίστα με τις εγγραφές στην επιλογή Recordings. Το πρόγραμμα δεν διαθέτει EPG, δηλαδή ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος, αλλά υποστηρίζει πολλαπλό stream ήχου εάν εκπέμπεται από το εκάστοτε πρόγραμμα.

About The Author
TechZoom

Αφήστε μια απάντηση