COMPUTING
ΝΕΟ MONITOR ΑΠΟ PHILIPS ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΙΣ 24”
Περιεχόμενα
0

ΝΕΟ MONITOR ΑΠΟ PHILIPS ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΙΣ 24”

από Ηλίας Τσιλιβίγκος28 Νοεμβρίου 2015

Και σε ανάλυση Ultra HD με επαγγελματικά χαρακτηριστικά αλλά και τιμή λουκούμι

Η Philips είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για τα κορυφαία της monitors, από την εποχή των θρυλικών Brilliance με καθοδικό σωλήνα Diamondtron, οι οποίες χαρακτηρίζονταν, εκτός από την άριστη εικόνα τους, και για την αψόγου αισθητικής σχεδίασή τους. Η παράδοση αυτή, καθώς φαίνεται, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, χωρίς άλλη χρονοτριβή, τη Brilliance 4K UltraHD!

Η οθόνη αυτή διαθέτει ενσωματωμένη την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις οθόνες LCD, δίνοντάς μας άψογη εικόνα. Η ανάλυσή της είναι 4k Ultra-HD, όπερ σημαίνει τέσσερις φορές την ανάλυση της Full HD (1920×1080), ήτοι 3840x2160 pixels, σε διαγώνιο 24 ιντσών (23,8” για την ακρίβεια)!
Το panel που χρησιμοποιεί η Philips είναι τεχνολογίας AH-IPS το οποίο προσφέρει κορυφαία χρωματική αναπαραγωγή ακόμη και σε πολύ μεγάλες γωνίες θέασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, είτε κοιτάτε την οθόνη από ακριβώς μπροστά είτε από το πλάι, δεν υπάρχει αλλοίωση στα χρώματα, κάτι σύνηθες στις συμβατικές οθόνες τεχνολογίας TN/STN. Η τεχνολογία AH-IPS είναι ιδανική για χρήσεις όπου απαιτείται χρωματική ακρίβεια, όπως επεξεργασία εικόνας και γραφικών.
Η απόκριση του panel είναι 5ms (Grey-to-Grey) και 14ms τυπική.

Επίσης, τα ηλεκτρονικά που έχει σχεδιάσει η Philips για την οθόνη λειτουργούν εσωτερικά σε “ανάλυση” 12-bits (8-bits ανά subpixel) τα οποία απόμειώνουν με ειδικούς αλγορίθμους στα 10 bits που υποστηρίζει το panel. Το αποτέλεσμα είναι χρωματική δυναμική περισσοτέρων από 1 δισεκατομμυρίου χρωματικών αποχρώσεων και απόδοση χρωματικών μεταβάσεων με ομαλότητα και φυσικότητα, χωρίς “σκαλοπάτια”. Επίσης η χρωματική γκάμα της Brilliance καλύπτει το 99% του χρωματικού προτύπου sRGB για ακόμη πιο πιστή απεικόνιση των χρωμάτων.

 

Οι σχεδιαστές της Philips, βέβαια, δε σταμάτησαν εκεί. Έχουν ενσωματώσει και ειδικά κυκλώματα ελέγχου των LEDs του οπισθοφωτισμού της οθόνης, μειώνοντας το flickering (τρεμόπαιγμα) του backlight ακόμη και σε ρύθμιση χαμηλού brightness της εικόνας, ώστε να εξαλείφεται η κούραση των ματιών.
Πάνω σε αυτό, στην οθόνη υπάρχει και αισθητήρας υπερύθρων, ο οποίος ανιχνεύει αν υπάρχει όντως κάποιος μπροστά στην οθόνη, ώστε όταν φεύγετε από το γραφείο σας, η Brilliance μειώνει αυτομάτως τη φωτεινότητα, κάτι που οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας κατά (έως και) 80%, αλλά και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της ίδιας της οθόνης.

Στα interfaces τώρα, η οθόνη διαθέτει θύρες HDMI 2.0, VGA, DVI (Dual Link) και DisplayPort 1.2 (!) ενώ υποστηρίζει και το πρότυπο MHL για σύνδεση smartphone! Με όλες αυτές τις εισόδους, είναι αναμενόμενο (για τη Philips) πως θα έβαζαν και κάποια λειτουργία Picture-In-Picture – η Philips την ονομάζει “MultiView”, η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη προβολή εικόνας από δύο πηγές (δεξιά-αριστερά).
Επίσης υπάρχουν και τρεις θύρες USB 3.0 με τη μία εξ αυτών να διαθέτει λειτουργία έξυπνης φόρτισης συσκευών.
Εκτός από αυτά, η οθόνη διαθέτει και ηχεία αλλά και webcam ανάλυσης 2 megapixel με μικρόφωνο!

Η οθόνη είναι ήδη διαθέσιμη στην τιμή των 550 ευρώ (προτεινόμενη τιμή λιανικής).

Αφήστε μια απάντηση