GAME ZONE
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΟΝΣΟΛΑ ΤΗΣ NINTENDO ΕΧΕΙ 60% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Περιεχόμενα
0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΟΝΣΟΛΑ ΤΗΣ NINTENDO ΕΧΕΙ 60% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

από Ηλίας Τσιλιβίγκος1 Δεκεμβρίου 2015

Τουλάχιστον αυτή είναι η πρόβλεψη ειδικού αναλυτή, ο οποίος πιστεύει πως η επερχόμενη παιχνιδομηχανή θα ενσωματώνει τεχνολογίες “σύγκλισης”

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για την επόμενη δημιουργία της Nintendo, την οποία γνωρίζουμε με την κωδική ονομασία Nintendo NX, είναι πραγματικά ελάχιστες. Τα περισσότερα που ακούγονται βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας ή της εικασίας, ενώ οι μοναδικές φήμες που υπάρχουν είναι πως τα πρωτότυπα που – υποτίθεται – έχουν αποσταλλεί σε ολίγους και εκλεκτούς, ενσωματώνουν “κορυφαία τσιπς” και πως θα είναι πιο ισχυρό από τον ανταγωνισμό.

Ο αναλυτής Michael Pachter της Wedbush Securities, βέβαια, έχει τη δική του γνώμη επί του θέματος και “προφητεύει” πως η νέα κονσόλα της Nintendo έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Η βάση αυτής της πρόβλεψης είναι το ότι θα κοστίζει 300 δολλάρια ή και λιγότερο, κάτι που επίσης είναι δική του πρόβλεψη. Βάσει αυτών, η Nintendo έχει 60% πιθανότητες επιτυχίας και το νέο σύστημα θα μπορούσε να πουλήσει μέχρι και 30 εκατομμύρια μονάδες επειδή, όπως κρίνει ο Pachter, θα είναι “συσκευή σύγκλισης”.

Nintendo NX a

“Θα έλεγα αρκετή πιθανότητα να πετύχει. Θα τους έδινα μια πιθανότητα 60%, νομίζω ότι είναι έξυπνοι άνθρωποι, νομίζω πως έμαθαν πολλά από τα λάθη που έκαναν με το Wii U. Θα ξαναφέρουν τη μαγεία του Wii; Μάλλον όχι. Αλλά αν επιστρέψουν σε μια συνηθισμένη κονσόλα, το μόνο τους πρόβλημα τώρα είναι πως έχουν αργήσει γι’ αυτό το γύρο οπότε δεν θα πουλήσουν πολύ. Θα μπορούσαν να πουλήσουν 30 εκατομμύρια; Σαφώς. Θα μπορούσαν να πουλήσουν αρκετά ώστε να κάνουν τη διαφορά και να βγάλουν κέρδος.”

Ο Pachter παραδέχτηκε πως αυτά τα νούμερα είναι καθαρά δικές του υποθέσεις και πως δεν προκύπτουν από καμμία πηγή.

Nintendo NX b

Η Nintendo, υπενθυμίζουμε, πως έρχεται από μια μάλλον αποτυχημένη κυκλοφορία του Wii U, το οποίο έχει πουλήσει περίπου 10 εκατομμύρια μονάδες από το 2012 οπότε και κυκλοφόρησε. Για να το βάλουμε σε μια κλίμακα, το πετυχημένο Nintendo 64 είχε “γράψει” 32 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά, ενώ το PlayStation 4 της Sony μόλις πριν λίγες μέρες ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια μέσα σε 2 χρόνια.

Η νέα κονσόλα από τη Nintendo αναμένεται να είναι ένα υβρίδιο μεταξύ παραδοσιακής και φορητής παιχνιδομηχανής. Κάτι το οποίο θα γεφυρώνει το κενό μεταξύ αυτών των δύο, με παιχνίδια που θα τρέχουν παντού.
Το πως ακριβώς σκοπεύει να το κάνει αυτό, είναι άγνωστο μιας και, όπως ήδη αναφέραμε, η Nintendo αναπτύσσει το NX υπό άκρα μυστικότητα, ενώ αναμένεται να προβεί στις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις από τον επόμενο χρόνο.

Πάντως, σε φήμες που κυκλοφόρησαν μόλις σήμερα, η Nintendo εμφανίζεται να είχε αρχικά προβλέψει πωλήσεις 20 εκατομμυρίων μονάδων για το 2016, με την κονσόλα να κυκλοφορεί εντός του δευτέρου τριμήνου του έτους, αλλά αντιμετώπισε δυσκολίες στην προμήθεια απαραίτητων εξαρτημάτων (αγνώστου ταυτότητος και φύσεως) στις απαιτούμενες ποσότητες από τους κατασκευαστές τους, ώστε οι προβλέψεις της αναπροσαρμόστηκαν στα 12 εκατομμύρια.
Αυτή η είδηση φαίνεται να επαληθεύει πανηγυρικά τις προβλέψεις του Pachter, μιας και ακόμη και 12 εκατομμύρια πωλήσεις για περίπου μισό χρόνο (αναλόγως του πότε θα κυκλοφορήσει στο 2016) είναι τεράστιος αριθμός.

Επίσης δύσκολο είναι να κατατάξει κανείς την κονσόλα αυτή σε κάποια “γενιά”, μιας και, όπως όλα δείχνουν, θα κυκλοφορήσει μεταξύ της τωρινής γενιάς των PlayStation 4 και Xbox One τα οποία κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2013, και της επόμενης, η οποία αναμένεται περί το 2018. Σίγουρα, αν κυκλοφορήσει περί τα μέσα του 2016, η πρόοδος της τεχνολογίας είναι αρκετή ώστε το Nintendo NX να είναι άνετα πιο ισχυρό από τις παιχνιδομηχανές των Sony και Microsoft. Το ερώτημα, όμως, δεν είναι αν η Nintendo έχει αποφασίσει να ξεπεράσει τους αντιπάλους της σε “ωμή” επεξεργαστική ισχύ, αλλά τι είδους πρωτοποριακές τεχνολογίες ετοιμάζει για να εξασφαλίσει το ότι η νέα της κονσόλα θα προκαλέσει αίσθηση ανάλογη του αρχικού Nintendo Wii.

Αφήστε μια απάντηση