ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΩΝ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ… FACEBOOK
0

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΩΝ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ… FACEBOOK

από Yiannis Patrikos26 Ιουνίου 2015
Το πολύ σοβαρό bug ασφάλειας με την ονομασία Heartbleed Bug μας έκανε όλους να σκεφτούμε σοβαρά (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) το πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα μας. Στο παρόν How To προτείνουμε ένα σύστημα που προσφέρει την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για στις cloud υπηρεσίες και τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούμε.
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

Σύνδεση στο Internet
Smartphone
Λογαριασμοί σε Google, Facebook, Microsoft

Γεννήτρια κωδικών στο Facebook

Για να ενεργοποιήσουμε την προστασία δύο σημείων στο Facebook, μπαίνουμε στον λογαριασμό μας δίνοντας κανονικά τα user name και password. Πηγαίνουμε τώρα στις ρυθμίσεις από το drop down μενού και κατόπιν πατάμε το Ασφάλεια από το μενού αριστερά για να μπούμε στη σελίδα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Το Facebook, χρησιμοποιεί τις εξής πρόσθετες ρυθμίσεις ασφαλείας: Η επιλογή Εγκρίσεις σύνδεσης ζητά κωδικό ασφαλείας κάθε φορά που μπαίνουμε από έναν άγνωστό browser. Ως τέτοιο το Facebook θεωρεί έναν υπολογιστή ή συσκευή από την οποία δεν έχουμε ξαναμπεί στον λογαριασμό μας. Πιο κάτω βλέπουμε την επιλογή Γεννήτρια κωδικών. Το Facebook, αξιοποιεί το app του, για να μας στέλνει τους πρόσθετους κωδικούς όταν απαιτούνται. Οι εφαρμογές του Facebook, έχουν τη δική τους ρύθμιση προστασίας. Έτσι, εάν θέλουμε, μπορούμε να ρυθμίσουμε τις εφαρμογές να ζητούν πρόσθετο κωδικό ασφαλείας και να μην χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό του Facebook.

Για να ενεργοποιήσουμε την Γεννήτρια κωδικών πηγαίνουμε στην σχετική επιλογή και πατάμε το Ενεργοποιήστε τη γεννήτρια κωδικών στην εφαρμογή Facebook για Android ή iOS. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανοίξουμε το app στο κινητό μας και να πάμε στο μενού. Βρίσκουμε την επιλογή Γεννήτρια κωδικών και πατάμε Ενεργοποίηση. Επιστρέφουμε στο site, και πατάμε συνέχεια. Βάζουμε τον κωδικό που εμφανίστηκε στο site και αυτό είναι όλο. Όπως είναι προφανές για να χρησιμοποιήσουμε την μέθοδο αυτή, θα πρέπει να έχουμε πρόσβαση στο Internet από το κινητό μας. Εάν όμως θέλουμε το Facebook να μας στέλνει τον κωδικό με SMS, θα πρέπει να δηλώσουμε το κινητό μας.


 

2-step verification στο Google… Το άρθρο συνεχίζεται στην επόμενη σελίδα

About The Author
Yiannis Patrikos

Αφήστε μια απάντηση