ΠΩΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΜΙΑ IP ΚΑΜΕΡΑ
Περιεχόμενα
0

ΠΩΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΜΙΑ IP ΚΑΜΕΡΑ

από Γιώργος29 Μαρτίου 2016
[HELP DESK]

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στα δίκτυα για να συνδέσει μια IP κάμερα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένα. Ας τα δούμε βήμα προς βήμα.

«Πριν αρκετό καιρό αγόρασα μια IP κάμερα και συγκεκριμένα την Edimax IC-3010. Ωστόσο, ουδέποτε κατάφερα να την κάνω να δουλέψει. Την συνέδεσα στον υπολογιστή μου μέσω του καλωδίου δικτύου, αλλά τίποτε. Ο υπολογιστής δεν την αναγνώρισε. Δεν είμαι ειδικός στα δίκτυα, αλλά θα ήθελα να μου πείτε με απλά λόγια πως μπορώ να κάνω την συγκεκριμένη κάμερα να δουλέψει, διότι μου κόστισε γύρω στα €100 και νιώθω ότι πήγαν χαμένα

Η συγκεκριμένη κάμερα δεν είναι Wi-Fi. Ωστόσο, ακόμα και σε ασύρματες κάμερες θα πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε την κάμερα στο ρεύμα και κατόπιν επάνω στο router σας μέσω Ethernet. Εσείς την συνδέσατε απ’ ευθείας στον υπολογιστή, όπως μας είπατε και όχι επάνω στο router. Εάν το ADSL router σας δεν έχει κάποια ελεύθερη θύρα Ethernet, θα πρέπει να αγοράσετε ένα switch το οποίο θα σας δώσει πρόσθετες θύρες Ethernet για να συνδέσετε κι άλλες δικτυακές συσκευές. Πολλές φορές βέβαια, οι σύγχρονες IP κάμερες συνοδεύονται από ένα CD εγκατάστασης, το οποίο αυτοματοποιεί ακόμα περισσότερο τη διαδικασία και το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να ακολουθήσει τον σχετικό οδηγό. Ωστόσο, στην περίπτωση της συγκεκριμένης IP κάμερας τέτοιο CD δεν υπάρχει και πρέπει να τα κάνετε με το χέρι. Δεν είναι και τόσο δύσκολο όμως όπως θα δείτε.

Κάθε δικτυακή συσκευή έχει μια IP διεύθυνση. Η διεύθυνση της κάμεράς σας είναι 192.168.2.3. Για να καταφέρει ο υπολογιστής να αναγνωρίσει την κάμερα μέσα στο δίκτυο, θα πρέπει και η δική του διεύθυνση να ξεκινά από 192.168.2. Εάν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο (και σε ένα οικιακό δίκτυο όπου ο router έχει ρυθμιστεί να δίνει αυτόματα διευθύνσεις μέσω του ISP, πιθανότατα δεν θα συμβαίνει), για να μπορέσετε να ρυθμίσετε την κάμερα θα πρέπει αρχικά να αλλάξετε την IP του υπολογιστή σας.

About The Author
Γιώργος

Αφήστε μια απάντηση