ANDROID APP ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας app για να υλοποιήσετε την καταπληκτική ιδέα σας (βγάζοντας παράλληλα χρήματα), να προωθήσετε την επιχείρησή σας ή για κάποιον άλλο λόγο; Συνεχίστε το διάβασμα…
Σήμερα, υπάρχουν διάφορα εργαλεία κατασκευής Android apps, τα οποία απευθύνονται σε όσους δεν έχουν τις γνώσεις ή την υπομονή να ασχοληθούν με προγραμματισμό. Ανάμεσά τους το Andromo ξεχωρίζει χάρη στην ευκολία και την αποτελεσματικότητά του. Παράγει 100% «καθαρό» Android κώδικα, με τον οποίο όμως δεν έρχεται καθόλου σε επαφή ο δημιουργός της εφαρμογής, δηλαδή εσείς. Είναι ένα cloud εργαλείο, πράγμα που σημαίνει ότι το περιβάλλον του είναι προσβάσιμο μέσα από Web browser. Εκεί θα βρείτε όλα τα εργαλεία για να υλοποιήσετε την εφαρμογή σας. Η τελική υλοποίησή της γίνεται αποκλειστικά on-line και εσείς στο τέλος κατεβάζετε το τελικό αρχείο εγκατάστασης apk, το οποίο κατόπιν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, να το δώσετε μέσω του website σας, δωρεάν, επί πληρωμή, ή ακόμα και να το ανεβάσετε κανονικά στο Google Play.
Αν και το Andromo είναι μία εμπορική υπηρεσία, μπορείτε να κάνετε δωρεάν εγγραφή και να φτιάξετε την πρώτη σας εφαρμογή χωρίς κόστος. Η δωρεάν εγγραφή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μόνο app με διαφημίσεις. Εάν θέλετε να δείτε το όλο θέμα πιο εμπορικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα συνδρομητικό πακέτο (με αρχική τιμή $ 8/μήνα) με το οποίο μπορείτε να δημιουργείτε περισσότερα apps, να βγάζετε χρήματα από τις διαφημίσεις, ή να τις απενεργοποιείτε εντελώς. Περισσότερα εδώ. Ας ξεκινήσουμε…
Πρώτα βήματα
Ξεκινάτε πηγαίνοντας στο site του Andromo και κάνοντας εγγραφή. Στη συνέχεια, πρέπει να ανοίξετε το e-mail που θα σας στείλει η Andromo και να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο που θα επικυρώσει την εγγραφή σας. Θα βρεθείτε σε μία σελίδα που σας παρουσιάζει το Andromo και πατώντας το μεγάλο πράσινο κουμπί Create an Android app Now, ξεκινάτε τη δημιουργία της εφαρμογής σας.
Το πρώτο σας βήμα είναι να δώσετε ένα όνομα στην εφαρμογή. Δεν πρέπει να σας προβληματίζει ιδιαίτερα ποιο θα είναι, αφού μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα. Τέλος, πατάτε το κουμπί Create New Project.
- Αφού κάνουμε την απαραίτητη εγγραφή, βρισκόμαστε σε αυτήν εδώ τη σελίδα. Δεν έχουμε παρά να πατήσουμε το μεγάλο πράσινο κουμπί για να ξεκινήσει η επεξεργασία. Αν θέλουμε, πατάμε προηγουμένως το σύνδεσμο Showcase για να δούμε δημιουργίες άλλων χρηστών.
- Ξεκινώντας, δίνουμε ένα όνομα στο project μας. Η επεξεργασία γίνεται μέσα από μία σειρά καρτελών. Η πρώτη είναι η App Info, όπου δίνουμε τα τυπικά στοιχεία της εφαρμογής, όπως όνομα, έκδοση, κατηγορία και περιγραφή, αλλά και επιλέγουμε αν θέλουμε να ανέβει στο Google Play ή στο Amazon Appstore.
Περνάτε πλέον στο κύριο μέρος της δημιουργίας της εφαρμογής. Η επεξεργασία γίνεται σε διαδοχικά βήματα, τα οποία έχουν ενταχθεί σε μία σειρά καρτελών. Μπορείτε να επιστρέψετε σε μία καρτέλα από την οποία έχετε ήδη περάσει, αρκεί να μην παραλείψετε να πατήσετε στο τέλος το Save Changes.
Η πρώτη καρτέλα είναι η App Info, στην οποία περιγράφετε την εφαρμογή. Στο πεδίο App Name, δίνετε το όνομά της. Από προεπιλογή είναι αυτό που δώσατε στην αρχή, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε. Στη συνέχεια, δίνετε την έκδοση της εφαρμογής, ώστε οι χρήστες να ενημερωθούν όταν αναβαθμιστεί. Στο πεδίο Target επιλέγετε σε ποιο app store θα ανέβει η εφαρμογή. Οι επιλογές είναι το Google Play, αν προορίζεται για Android smartphones και tablets γενικά ή το Amazon Appstore, αν θέλετε να τρέχει ειδικά σε συσκευές Amazon Kindle Fire και Kindle Fire HD. Στη συνέχεια, εντάσσετε την εφαρμογή σε κάποια από τις είκοσι περίπου διαθέσιμες κατηγορίες. Σε ένα πλαίσιο ακριβώς από κάτω, δίνετε την περιγραφή που θα διαβάζουν οι χρήστες, ώστε να ενημερωθούν για το τι κάνει η εφαρμογή, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα την κατεβάσουν. Τέλος, ανεβάζετε ένα εικονίδιο το οποίο θα αποτελεί το σήμα της εφαρμογής ή απλώς αφήνετε το προεπιλεγμένο στη φόρμα. Πατάτε το Save Changes και περνάτε στο επόμενο βήμα.
Αφήστε μια απάντηση