15 ΧΡΟΝΙΑ DEVOLO
Περιεχόμενα
0

15 ΧΡΟΝΙΑ DEVOLO

από TechZoom12 Μαΐου 2017

Μια ξεχωριστή, επιτυχημένη ιστορία, ξεκίνησε στο Άαχεν της Γερμανίας πριν από 15 χρόνια. Τον Μάιο του 2002, ο Heiko Harbers ίδρυσε με την ομάδα του, την devolo AG. Σε μια δεκαπενταετία, αυτή η μικρή ομάδα, εξελίχθηκε σε μια εταιρεία που σήμερα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της αγοράς στον οποίο δραστηριοποιείται, έχοντας πλέον, 300 υπαλλήλους και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 33 εκατομμύρια προϊόντα.

Ξεκινώντας κάποτε από την ELSA AG, η devolo εστίασε πάνω σε μία βασική ιδέα: Να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού για τη μετάδοση δεδομένων. Η εταιρεία επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Powerline ώστε να κερδίσει την τότε μικρή και νέα, αγορά του home networking.

Η devolo ανέπτυξε μια λύση για το πρόβλημα της κακής συνδεσιμότητας του Διαδικτύου. Το 2003, οι προσαρμογείς dLAN μπήκαν στην αγορά, από απλές plug-in συσκευές που μετασχημάτισαν τα καλώδια τροφοδοσίας σε καλώδια δικτύου. Αρχικά, ο ρυθμός μεταφοράς ήταν ακόμα φτωχός, στα 14 Mbps, ενώ τα τρέχοντα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας σήμερα, μπορούν να φτάσουν τα 1.200 Mbps. Από το 2013, η devolo προσφέρει επίσης προσαρμογείς dLAN με λειτουργίες WiFi, για υψηλής ταχύτητας Internet σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Με την πάροδο των χρόνων, οι προσαρμογείς από το Άαχεν έγιναν διεθνή bestsellers. Από τότε έχουν διατεθεί περισσότερα από 33 εκατομμύρια προϊόντα, τα οποία μπορεί να τα βρει κανείς σε κάθε σημαντικό ηλεκτρονικό κατάστημα, καθώς και σε όλα τα δημοφιλή καταστήματα ηλεκτρονικών-ηλεκτρικών.

Από την ίδρυση της εταιρείας, το 2002 έχουν συμβεί πολλά και έχουν επιτευχθεί μερικά σημαντικά ορόσημα. Ο εκατομμυριοστός προσαρμογέας dLAN, πωλήθηκε το 2005. Ο 100ος υπάλληλος προσελήφθη το 2008. Στην πορεία, η devolo άρχισε να δημιουργεί ένα διεθνή δίκτυο πωλήσεων, βήμα – βήμα. Τώρα η εταιρεία έχει παρουσία σε 19 χώρες μέσω θυγατρικών και συνεργατών της. Το 2015, η devolo τιμήθηκε με το “Hidden Champion Award” από τον τηλεοπτικό σταθμό N-TV. Το 2016, το περιοδικό “manager” χαρακτήρισε την εταιρεία ως ένα από τα “digital up-and-comers” της Γερμανίας.

Ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στην ιστορία της εταιρείας ήταν το 2015 όταν η devolo αναδιοργανώθηκε σε τέσσερις επιχειρηματικές μονάδες. Από τότε, η κάθε μία από αυτές,  devolo Consumer Business, devolo Business Solutions, devolo Operator Solutions και devolo Smart Grid, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πελατειακά κοινά. Εξάλλου, το όραμα της ομάδας διαχείρισης με επικεφαλής τον Heiko Harbers είναι να προωθήσει την ανάπτυξη της devolo προς την κατεύθυνση της συνολικής εξειδίκευσης ως προς την εν λόγω τεχνολογία, τόσο ως προμηθευτής καταναλωτικών προϊόντων, αλλά και ως προς τις λύσεις για επαγγελματίες.

About The Author
TechZoom

Αφήστε μια απάντηση