ΤΟ MYTAXI ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ CLEVER TAXI
Περιεχόμενα
0

ΤΟ MYTAXI ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ CLEVER TAXI

από TechZoom25 Ιουνίου 2017

Έτσι όπως πάει, θα μείνει μόνο ένα app για taxi στην Ευρώπη, καθώς η γερμανική εταιρεία MyTaxi συμφερόντων Daimler μετά την εξαγορά του δικού μας Taxibeat έχει επιδοθεί σε μπαράζ εξαγορών σε διάφορες χώρες.

Η mytaxi, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη, ανακοίνωσε και την απόκτηση του 100% της Clever Tech, διαχειριστή της δημοφιλούς εφαρμογής κράτησης ταξί Clever Taxi στη Ρουμανία. Με την εξαγορά αυτή, το mytaxi εδραιώνει την παρουσία του στη διεθνή αγορά μεταφορών και ενισχύει τη θέση του ως κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης ταξί στην Ευρώπη.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τα ακριβή στοιχεία της συναλλαγής, αλλά δήλωσαν ότι πρόκειται για έναν οκταψήφιο αριθμό.

H Clever Taxi ιδρύθηκε το 2010 από τους Mihai Rotaru και Alexandru Dumitru, λειτουργεί σε είκοσι μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας και έχει 17.000 εγγεγραμμένους οδηγούς ταξί και περίπου 600.000 εγγεγραμμένους πελάτες. Από το 2010, η Clever Taxi έχει προσφέρει πάνω από 40 εκατομμύρια κούρσες στη Ρουμανία, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στη Ρουμανία. Προς το παρόν, το brand Clever Taxi θα συνεχίσει να υπάρχει, γεγονός που σημαίνει ότι οι Clever Taxi οδηγοί και οι πελάτες τους θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία όπως έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Μέσω αυτής της στρατηγικής εξαγοράς, η mytaxi επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής κράτησης ταξί στην Ευρώπη. Ξεκινώντας το 2009, το mytaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την άμεση σύνδεση μεταξύ των χρηστών ταξί και των οδηγών ταξί. Με έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με περισσότερους από 120.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε περισσότερες από 70 πόλεις δέκα – και σύντομα έντεκα – ευρωπαϊκών χωρών, η mytaxi είναι πρωτοπόρος στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί. Η Ρουμανία θα γίνει η ενδέκατη χώρα στην Ευρώπη στην οποία λειτουργεί το mytaxi.

Τι είναι το mytaxi

To mytaxi είναι ένα προϊόν της Intelligent Apps GmbH και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2009. Είναι η πρώτη εφαρμογή ταξί στον κόσμο που δημιουργεί μια άμεση σύνδεση μεταξύ του επιβάτη και του οδηγού ταξί. Με πάνω από 10 εκατομμύρια downloads και 120.000 εγγεγραμμένους οδηγούς ταξί, το mytaxi είναι η κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης ταξί στην Ευρώπη, η οποία διατίθεται σε περισσότερες από 70 πόλεις σε δέκα – σύντομα έντεκα – ευρωπαϊκές χώρες. Με περίπου 400 υπαλλήλους, το mytaxi επεκτείνεται σε όλη τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και την Ελλάδα. Από το Σεπτέμβριο του 2014, το mytaxi είναι θυγατρική της Daimler Mobility Services GmbH (μέρος του Ομίλου Daimler). Τον Ιούλιο του 2016, το mytaxi ανακοίνωσε τη συγχώνευση του με τη Hailo, την κορυφαία εφαρμογή ταξί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία,  ένα σημαντικό βήμα για να γίνει η κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης ταξί στην Ευρώπη. Το Φεβρουάριο του 2017, το mytaxi ανακοίνωσε την εξαγορά της Taxibeat, της κορυφαίας εφαρμογής ταξί στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι το δικό μας Taxibeat θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της mytaxi μέσα στο 2017 και θα μετονομαστεί σε mytaxi.

About The Author
TechZoom

Αφήστε μια απάντηση