ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΡΗ;
Περιεχόμενα
0

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΡΗ;

από TechZoom4 Αυγούστου 2017

Εικονικό όμως, αλλά με την υπογραφή της NASA. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία λοιπόν έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός VR app το οποίο αναλαμβάνει να ταξιδέψει τον κόσμο μέχρι τον κόκκινο πλανήτη.

Το app ονομάζεται Mars 2030 (η ημερομηνία προφανώς παραπέμπει στο έτος που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη) και κυκλοφορεί στις πλατφόρμες HTC Vive και Oculus Rift. Το app κοστίζει 15 δολάρια και σας βάζει μέσα στη στολή ενός αστροναύτη ο οποίος πραγματοποιεί εξερεύνηση του αρειανού τοπίου για 20 περίπου χιλιόμετρα. Η εξομοίωση του περιβάλλοντος είναι πέρα για πέρα αληθοφανής, αφού έχει χρησιμοποιηθεί υλικό από την ίδια τη NASA και συγκεκριμένα από λήψεις της HiRISE κάμερα του Mars Reconnaissance Orbiter.

Η ανάλυση των 8Κ θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τις εικονικές εργασίες επί αρειανού εδάφους, να περπατήσετε στην επιφάνεια, να συλλέξετε δείγματα και να τα αναλύσετε κάτω από ένα εικονικό μικροσκόπιο μέσα στη βάση. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι και η βάση έχει προκύψει από πραγματικά σχέδια της NASA. Μάλιστα, η δουλειά σας, ως πραγματικός αστροναύτης συνεχίζεται, αφού μπορείτε να στείλετε τα αποτελέσματα της ανάλυσης του εδάφους πίσω στη Γη, όπως ακριβώς θα έκανε κι ένας πραγματικός αστροναύτης.

Η στολή σας τώρα, αλλά και το όχημα εδάφους που θα χρησιμοποιείτε στις εξερευνήσεις σας (20 χιλιόμετρα δεν είναι και μικρή απόσταση για να πάτε με τα πόδια) παρουσιάζουν ενδείξεις σχετικά με βιομετρικά στοιχεία και άλλες λεπτομέρειες, προσθέτοντας αληθοφάνεια στο «παιχνίδι», ή καλύτερα στην «εμπειρία».

Για την ώρα δεν κυκλοφορεί στην πλατφόρμα PlayStation VR, αλλά από ότι μαθαίνουμε αυτό θα γίνει σύντομα.

MARS 2030 Trailer from FMGLabs on Vimeo.

About The Author
TechZoom

Αφήστε μια απάντηση