CAMERAS
ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ EOS C200
Περιεχόμενα
0

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ EOS C200

από TechZoom11 Ιουνίου 2017

Δεν είναι για όλους η συγκεκριμένη κάμερα. Για την πραγματικότητα είναι για λίγους, πολύ λίγους. Πρόκειται για τη νέα 4Κ κάμερα της Canon η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές.

Η Canon Europe ανακοίνωσε το λανσάρισμα της EOS C200, της τελευταίας προσθήκης στην διακεκριμένη σειρά Cinema EOS. Η νέα 4K compact ψηφιακή κινηματογραφική κάμερα προσφέρει εξαιρετική δημιουργικότητα και ευελιξία, κάτι που την καθιστά ιδανική για μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών στον τομέα της απεικόνισης.

Μάλιστα, η EOS C200 είναι η πρώτη κάμερα της σειράς Cinema EOS, η οποία υποστηρίζει το νέο πρότυπο εγγραφής RAW, με την ονομασία Cinema RAW Light, και προσφέρει την ίδια ευελιξία σε χρωματική διαβάθμιση με το Cinema RAW σε μικρότερο μέγεθος αρχείου, επιτρέποντας έτσι στους κινηματογραφιστές να καταγράφουν εσωτερικά χρησιμοποιώντας κάρτες μνήμης CFast 2.0.

Οι νέας τεχνολογίας επεξεργαστές Canon Dual DIGIC DV6 παρέχουν τη δυνατότητα εσωτερικής εγγραφής βίντεο 4K UHD/50P MP4, 4K DCI RAW σε συνεχή ρυθμό 120fps High Frame Rate (HFR) σε Full HD χωρίς κροπάρισμα. Παράλληλα, η κάμερα αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία Dual Pixel CMOS Auto Focus, καθώς και μια νέα οθόνη αφής τύπου LCD, παρέχοντας ομαλό χειρισμό αυτόματης εστίασης και αποτελεσματική παρακολούθηση (tracking).

Σούπερ δυνατότητες

Η EOS C200 διαθέτει τον αισθητήρα Canon 4K Super 35mm CMOS με 8,85MP ενεργά εικονοστοιχεία, καθώς και τους τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστές απεικόνισης Dual DIGIC DV6. Ως αποτέλεσμα, η κάμερα αποδίδει εγγραφή Cinema RAW Light σε 4K DCI 50P εσωτερικά, χρησιμοποιώντας κάρτες μνήμης CFast 2.0. Μπορεί επίσης να συλλάβει βίντεο 4K UHD στα 150Mbps, και 2K ή Full HD στα 35Mbps σε κάρτες SD σε MP4 format.

Η κάμερα υποστηρίζει δυναμικό εύρος μέχρι και 15-στοπ χάρη στο Cinema RAW Light και μέχρι 13-στοπ δυναμικού εύρους σε MP4 (Canon Log / Log 3), και έτσι αποδεικνύεται ιδανική για σύλληψη λεπτομερειών σε φωτεινές ή σκοτεινές περιοχές της εικόνας.

Η EOS C200 είναι επίσης σε θέση να καταγράφει βίντεο σε αργή και γρήγορη κίνηση σε ρυθμό μέχρι και 120fps χωρίς κροπάρισμα σε Full HD/MP4, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν σύλληψη βίντεο σε slow motion.

Το εύρος έκθεσης ISO που κυμαίνεται μεταξύ 100 και 102.400, εξασφαλίζει εξαιρετική απόδοση, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, όπως σε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ τοποθεσιών. Τα ενσωματωμένα οπτικά φίλτρα ND που λειτουργούν μέχρι και 10 στοπ, παρέχουν περαιτέρω ευελιξία και ευκολία, επιτρέποντας στους κινηματογραφιστές να τραβούν βίντεο σε έντονο φως και να επεκτείνουν τον έλεγχο του βάθους πεδίου.

Σχεδιασμός

Η ΕΟS C200 είναι σχεδιασμένη για τους επαγγελματίες και είναι ιδανική για εικονολήπτες που δουλεύουν μόνοι τους, διαθέτοντας προηγμένο σύστημα AF, το οποίο παρέχει αξιοπιστία και ακρίβεια κατά τη λήψη βίντεο 4Κ, αλλά και οθόνη αφής LCD, χάρη στην οποία οι κινηματογραφιστές μπορούν να επιλέγουν εύκολα το θέμα τους. Για όσους χρειάζονται να εναλλάσσουν διαφορετικά θέματα σε μία λήψη, το Dual Pixel CMOS AF επιτρέπει ομαλό χειρισμό της αυτόματης εστίασης, ενώ η λειτουργία υποβοήθησης χειροκίνητης εστίασης (Manual Focus Assist Function), αλλά και η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου (Face Detection) με επιλογές για προτεραιότητα προσώπου (Face Priority) και εστίασης μόνο σε πρόσωπο (Face-Only), δίνουν ακόμη περισσότερο έλεγχο πάνω στην εστίαση.

Το ελαφρύ σώμα της EOS C200 ζυγίζει μόλις 1,4kg, καθώς είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κρατιέται με άνεση με το χέρι και να διευκολύνει όσους τραβούν βίντεο για πολλή ώρα. Το μικρό μέγεθος καθιστά την κάμερα κατάλληλη για προσαρμογή σε drone ή εξαρτήματα στήριξης.

Τέλος, η ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Wi-Fi και Ethernet επιτρέπει τον απομακρυσμένο χειρισμό μέσω browser, αλλά και τη δυνατότητα για μεταφορά αρχείων με χρήση του πρωτοκόλλου FTP, ενώ οι επιλογές συμβατότητας της κάμερας επιτρέπουν τη χρήση νέων και παλιών αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού viewfinder Canon EVF-V70.

About The Author
TechZoom

Αφήστε μια απάντηση