INTERNET
ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Περιεχόμενα
0

ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

από TechZoom18 Ιουλίου 2017

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διάφορες ομάδες ψηφιακών ερευνητών σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να ακολουθήσουν τα ψηφιακά ίχνη των κυβερνοεγκληματιών προκειμένου να αποκαλύψουν τη δράστη τους και να ανακαλύψουν ποιος ή ποιοι κρύβονται από πίσω. Σε όσους η σειρά της HBO, Mr. Robot (η οποία δυστυχώς δεν έχει προβληθεί στη χώρα μας – επίσημα) μοιάζει φαντασία, ας το ξανασκεφτούν. Είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Από την έρευνα της ψηφιακής ληστείας του ενός δισεκατομμυρίου και την ανάλυση μιας ομάδας ψηφιακής κατασκοπείας που εκμεταλλευόταν δορυφόρους για να κρύψει τα ίχνη της, μέχρι τη διερεύνηση ενός εξελιγμένου κακόβουλο λογισμικού που ήταν σε θέση να διαταράξει την πετρελαϊκή βιομηχανία μιας περιοχής και άλλα πολλά – αυτή είναι η καθημερινότητα για πάνω από 40 ειδικούς που αποτελούν την παγκόσμια ομάδα έρευνας και ανάλυσης  (Global Research and Analysts Team – GReAT) της Kaspersky Lab. Για να αναδείξει το υπόβαθρο και την πολυμορφία αυτών των μοντέρνων «Σέρλοκ Χόλμς», για να επιδείξει πως τα πιο έξυπνα μυαλά λύνουν τα δυσκολότερα ψηφιακά παζλ, και για να ενθαρρύνει κι άλλους να γίνουν συνοδοιπόροι στα ταξίδια τους, η Kaspersky Lab παρουσίασε την ιστοσελίδα Great in Person.

IT security expert: το επάγγελμα του μέλλοντος

Η ζήτηση για ειδικούς ψηφιακής ασφάλειαs αυξάνεται όλο και περισσότερο σε αντίθεση με τον αριθμό των ανθρώπων που διαθέτουν τις σωστές δεξιότητες, εμπειρία και ενδιαφέρον.  Σε πέντε χρόνια από τώρα αναμένεται να παρουσιαστεί έλλειμμα 1,8 εκατομμυρίων επαγγελματιών στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, το οποίο εν μέρει δημιουργείται από την αποτυχία «στρατολόγησης» millennials στον τομέα της Πληροφορικής. Το καινούργιο έργο της Kaspersky Lab θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του εμπόδιου αυτού: εστιάζοντας της προσοχή στους ανθρώπους που αποτελούν την ομάδα GReaT και σε μερικές ιστορίες γύρω από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις τους, ελπίζοντας να προκαλέσει αντίλογο στις ξεπερασμένες αντιλήψεις για τη σταδιοδρομία και τη ζωή των ανθρώπων που εργάζονται για την ασφάλεια του τομέα της Πληροφορικής.

Η παγκόσμια ομάδα έρευνας και ανάλυσης είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της εταιρείας που περιλαμβάνουν κορυφαίους ερευνητές ασφάλειας που συνεχώς αναλύουν νέες και εξελιγμένες ψηφιακές απειλές και αναπτύσσουν λύσεις προστασίας για όλους τους πελάτες και συνεργάτες της Kaspersky Lab. Ιδρύθηκε το 2008, ενώ πλέον η ομάδα αποτελείται από 42 ειδικούς που εργάζονται παγκοσμίως – Ευρώπη, Ρωσία, Αμερική, Ασία, Μέση Ανατολή.

Τα τελευταία χρόνια, ο συνδυασμός ειδίκευσης και πάθους της ομάδας GReAT έχει οδηγήσει στην ανακάλυψη μερικών από τις πιο σημαντικές στοχευμένες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των: Miniduke, Flame, Equation, Red October, Duqu 2.0, CozyDuke, ProjectSauron και Regin. Η υλοποίηση αυτού του τύπου επιθέσεων κοστίζει εκατομμύρια δολάρια και απαιτεί μήνες ανάπτυξης. Κυβερνήσεις, στρατός, επιστημονικοί, εμπορικοί και βιομηχανικοί οργανισμοί βρίσκονται όλοι σε κίνδυνο. Αποτελούν στόχο επειδή είναι αυτοί που είναι, είναι εκεί που είναι, κάνουν αυτό που κάνουν ή με ποιον το κάνουν.

About The Author
TechZoom

Αφήστε μια απάντηση