APPS
μTORRENT – ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ANDROID
Περιεχόμενα
0

μTORRENT – ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ANDROID

από TechZoom1 Μαΐου 2017

Και η έκδοση για Android δικαιώνει τη φήμη του μTorrent ως ενός εξαιρετικά μικρού Torrent client που καταναλώνει πολύ λίγους πόρους συστήματος, αλλά παρ’ όλα αυτά βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά στην χρηστικότητα και στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών.

Για όσους ασχολούνται έστω και περιστασιακά με torrent downloading, ο μTorrent δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Θεωρείται ο καλύτερος torrent client και οπωσδήποτε είναι με μεγάλη διαφορά ο ευρύτερα χρησιμοποιούμενος. Είναι διαθέσιμος για Android αλλά και για Windows, Mac και Linux.

Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι εξαιρετικά απλό και οποιοσδήποτε έχει χρησιμοποιήσει αντίστοιχα προγράμματα στο desktop θα εξοικειωθεί γρήγορα με αυτό. Το μεγαλύτερο μέρος του καταλαμβάνεται από τρεις καρτέλες όπου βλέπετε αντίστοιχα όλα τα torrents, αυτά των οποίων το κατέβασμα έχει ολοκληρωθεί και τέλος όσα κατεβαίνουν ακόμη. Για κάθε torrent download υπάρχουν πληροφορίες, όπως όνομα, σύντομη περιγραφή, κατάσταση (π.χ. seeding, αν έχει ολοκληρωθεί το κατέβασμα), το μέγεθος του πακέτου αρχείων που κατεβαίνουν, ο αριθμός τους και, τέλος, η ημερομηνία. Επίσης, μία χρωματική μπάρα δείχνει το ποσοστό ολοκλήρωσης του downloading. Ένα πράσινο τρίγωνο που εμφανίζεται δεξιά επιτρέπει την αναπαραγωγή αρχείων ακόμη και όταν δεν έχει ολοκληρωθεί το κατέβασμά τους. Πατώντας το, ένα πλαίσιο εμφανίζει όλα τα αρχεία του πακέτου που κατεβαίνει και εμείς επιλέγουμε αυτό που θέλουμε να αναπαραχθεί και το οποίο συνήθως είναι κάποιο αρχείο ήχου ή βίντεο. Κάνοντας ταπ πάνω σε κάποιο αρχείο, εμφανίζονται τρία κουμπιά για το σταμάτημα του downloading ή του seeding, για παρουσίαση των επιμέρους αρχείων που περιλαμβάνει, καθώς και για διαγραφή του. Πατώντας παρατεταμένα πάνω στο αρχείο, η εικόνα του καταλαμβάνει περισσότερο χώρο.

Για την αναζήτηση torrents πατάτε στην αριστερή κάθετη λωρίδα το σύμβολο με το φακό. Εμφανίζεται ένα πλαίσιο στο οποίο εισάγετε τους όρους της αναζήτησης, ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε ένα παράθυρο του Web browser που θα επιλέξετε ανάμεσα σε αυτούς που υπάρχουν στη συσκευή σας. Σε αυτή την έκδοση του προγράμματος, όμως, η συγκεκριμένη δυνατότητα λειτουργεί μόνο με τον προεγκατεστημένο Web browser. Η αναζήτηση δεν γίνεται σε κάποιο ειδικευμένο site εξεύρεσης torrents, αλλά στο Google. Στην ουσία, λοιπόν, δεν κερδίζετε κάτι και μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση κατευθείαν από τον Web browser ή ακόμα καλύτερα από κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα αναζήτησης torrents. Aφού επιλέξετε ένα torrent, τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το μTorrent που δείχνει την τεχνική υπεροχή του απέναντι σε αντίστοιχα προγράμματα, καθώς χειρίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με ένα magnet link κάποιο torrent file. Πριν ξεκινήσει το download, αλλάζετε αν θέλετε τον προεπιλεγμένο φάκελο αποθήκευσης. Αριστερά κάτω υπάρχει ένα κουμπί για το χειρισμό RSS feeds, τα οποία περιέχουν magnet links προς αρχεία για κατέβασμα μέσω torrents. Στην αρχή, θα βρείτε links για βίντεο και μουσική που προωθεί η ίδια η κατασκευάστρια του μTorrent, η BitTorrent Inc. Πατώντας όμως το κουμπί με το σταυρό πάνω δεξιά, μπορείτε να προσθέσετε τα URL και άλλων πηγών τροφοδοσίας.

Τέλος, κάτω αριστερά υπάρχει το κουμπί των ρυθμίσεων, οι οποίες δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι μόνες επιλογές με κάποια πρακτική αξία είναι η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της έναρξης του προγράμματος όταν ανοίγετε τη συσκευή, καθώς και της χρήσης του μόνο όταν υπάρχει Wi-Fi. Δεν υπάρχει δυνατότητα καθορισμού του φακέλου αποθήκευσης, που από προεπιλογή είναι αυτός των Downloads στην κάρτα SD. Ακόμη, δεν υπάρχει δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στο φάκελο αποθήκευσης μέσα από την εφαρμογή.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι, αν και το μTorrent για Android έχει λιγότερες δυνατότητες από την desktop έκδοσή του, παρέχει στο χρήστη όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά της. Επίσης, είναι πολύ εύχρηστο και τεχνικά άρτιο.

Κατεβάστε το από εδώ.

About The Author
TechZoom

Αφήστε μια απάντηση