ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ
Περιεχόμενα
0

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ

από TechZoom3 Αυγούστου 2017

Έχουμε ξαναγράψει για τα οικιακά και επαγγελματικά ρομπότ της LG. Τώρα, η εταιρεία μας ανακοινώνει ότι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας θα χρησιμοποιεί τα Airport Robots της LG τα οποία θα παρέχουν ειδικές υπηρεσίες στους επισκέπτες της χώρας.

Καθώς η Νότια Κορέα προετοιμάζεται για το μεγαλύτερο χειμερινό αθλητικό γεγονός στην ιστορία της (θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2018), η LG Electronics επικεντρώνεται στη βελτίωση των αυτοματοποιημένων υπηρεσιών που παρέχονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σεούλ-Incheon.

Ξεκινώντας από τον Ιούλιο η LG έθεσες ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία μια σειρά από Airport Guide Robots και Airport Cleaning Robots στο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας για να βοηθούν τους ταξιδιώτες που φθάνουν και αναχωρούν από τη χώρα. Το Airport Guide Robot θα διασχίζει το αεροδρόμιο παρέχοντας πληροφορίες και βοήθεια στους επισκέπτες, ενώ το Airport Cleaning Robot θα είναι σε ετοιμότητα για να διατηρεί την καθαριότητα των δαπέδων σε υψηλά επίπεδα.

Τοποθετώντας τα ρομπότ σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο, η LG θα είναι σε θέση να παρέχει τις ρομποτικές υπηρεσίες της σε περίπου 57 εκατομμύρια ταξιδιώτες που περνούν από το αεροδρόμιο κάθε χρόνο. Παρ’ όλο που τα ρομπότ τίθενται σε δοκιμαστική λειτουργία, έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους σε ταξιδιώτες, από τον Φεβρουάριο, όταν άρχισαν οι beta δοκιμές στο αεροδρόμιο. Τους τελευταίους πέντε μήνες, οι μηχανικοί της LG κάνουν μικρό-ρυθμίσεις στα ρομπότ, βελτιώνοντας την απόδοσή τους βασισμένοι στα δεδομένα και την εμπειρία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Τι είναι και τι μπορούν να κάνουν

Εξοπλισμένο με την πλατφόρμα αναγνώρισης φωνής της LG, το Airport Guide Robot κατανοεί τέσσερις διαφορετικές γλώσσες – Κορεατικά, Αγγλικά, Κινέζικα και Ιαπωνικά – τις τέσσερις πιο δημοφιλείς γλώσσες που ομιλούνται στο αεροδρόμιο, προκειμένου να παρέχει προφορική βοήθεια. Το ρομπότ μπορεί να συνδεθεί με τον κεντρικό server του αεροδρομίου και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το χρόνο επιβίβασης, τις τοποθεσίες των εστιατορίων, των καταστημάτων και πολλά άλλα. Μάλιστα, με μια γρήγορη σάρωση μιας κάρτας επιβίβασης, το Airport Guide Robot μπορεί να συνοδεύσει τον ταξιδιώτη που έχει χαθεί ή καθυστερήσει προς τη σωστή πύλη προκειμένου να αναχωρήσει εγκαίρως.

Το Airport Cleaning Robot διαθέτει τις ικανότητες της υψηλής απόδοσης καθαρισμού, της αυτόνομης πλοήγησης και της δυνατότητας αποφυγής αντικειμένων του LG HOM-BOT, και τις εφαρμόζει σε ένα δημόσιο και εμπορικό περιβάλλον. Το ρομπότ εντοπίζει τις περιοχές που απαιτούν καθαρισμό πιο συχνά, αποθηκεύει αυτές τις θέσεις στη βάση δεδομένων του και υπολογίζει τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές για να φτάσει εκεί.

About The Author
TechZoom

Αφήστε μια απάντηση