MOBILES
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΜΕ P10; ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Περιεχόμενα
0

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΜΕ P10; ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

από TechZoom31 Μαΐου 2017

Για να μην μας κυνηγήσουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι, σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε ότι η κάμερα του καινούριου Huawei πλησιάζει καν με μια DSLR, αλλά απλά ότι μπορεί κανείς να επιτύχει πολύ καλό αποτέλεσμα, καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο κινητό. Το όνομα Leica άλλωστε δεν είναι και λίγο…

Για να πούμε την αλήθεια, θα προτιμούσαμε μια μηχανή Leica, αλλά εφόσον το μόνο που έχουμε είναι το Huawei P10 θα συμβιβαστούμε με αυτό. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όμως οι φωτογραφίες που τραβά το νέο καμάρι της εταιρείας είναι κορυφαίες και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι είναι οι καλύτερες που έχουμε δει από κινητό.

Το μενού φωτογραφίας του κινητού βοηθά ιδιαίτερα σε αυτό: Εκπληκτικά πορτρέτα, ρομαντικές ασπρόμαυρες και λεπτομερείς βραδινές φωτογραφίες, ζωγραφική με φως- όλα είναι διαθέσιμα στο μενού του P10.

Παραθέτουμε κάποια από τα μυστικά που κάνουν την ποιότητα των φωτογραφιών του P10 τόσο καλή όσο αυτή που προσφέρεται σήμερα από επαγγελματίες φωτογραφικές μηχανές DSLR.

Πορτρέτα

Η ειδική, εξελιγμένη λειτουργία που βοηθά στη λήψη φωτογραφικών πορτρέτων είναι μια καινοτομία του Huawei P10. Η Leica Dual-Camera 2.0 του P10 αξιοποιεί μια ειδική τεχνολογία 3D ανίχνευσης του προσώπου, το οποίο μεταξύ άλλων σας επιτρέπει να θολώνετε όμορφα το φόντο (επιλογή bokeh). Στη λειτουργία πορτρέτου, το P10 αναλύει ταυτόχρονα μέχρι και 190 χαρακτηριστικά σημεία. Μέχρι σήμερα, η επίτευξη τέτοιας ποιότητας σε φωτογραφικά πορτρέτα ήταν δυνατή μόνο με ακριβές κάμερες με επαγγελματικούς φακούς.

Selfies

Πρόκειται για την ισχυρότερη τάση τα τελευταία χρόνια στη φωτογράφηση μέσω κινητών τηλεφώνων. Οι περισσότεροι κατασκευαστές, ωστόσο, επιφυλάσσουν στις κάμερες της εμπρός όψης μια όχι και τόσο ίση μεταχείριση. Για πρώτη φορά ένα Huawei smartphone διαθέτει μια μπροστινή κάμερα που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη Leica. Ο νέος αισθητήρας των 8 Megapixel εγγυάται ότι δύο φορές περισσότερο φως δημιουργεί πιο ζωντανές και καθαρές φωτογραφίες τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Όταν μια ομάδα φίλων εμφανίζεται μπροστά από την μπροστινή κάμερα, το P10 αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία ευρυγώνιας λήψης. Έτσι, η selfie γίνεται μία επιτυχημένη groufie ή ομαδική selfie.

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Το Huawei P9 είναι ήδη πασίγνωστο για την τέλεια μονοχρωματική λειτουργία του. Στο P10 έχουμε στη διάθεσή μας ένα ακόμη μεγαλύτερο αισθητήρα 20 Megapixel. Σε συνδυασμό με τον φακό Leica Summarit-Η, με άνοιγμα F2.2 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, η κάμερα παρέχει πραγματικά εντυπωσιακά εφέ, που δίνουν στα καρέ μας πιο καλλιτεχνική διάσταση.

Ζωγραφική με φως

Αυτή η λειτουργία είναι ένα από χαρακτηριστικά των νεότερων Huawei smartphones. Έτσι, έχουμε στη διάθεσή μας 4 λειτουργίες που επιτρέπουν την καλλιτεχνική καταγραφή από τα ίχνη που αφήνουν τα φώτα των αυτοκινήτων τη νύχτα (Car light trails), το γκράφιτι στον αέρα (Light graffiti), όταν κρατώντας για παράδειγμα ένα κερί ζωγραφίζουμε με το φως, τη λήψη πραγματικά ξεχωριστών φωτογραφιών ρεόντων υδάτων (Silky water) ή εντυπωσιακά πλάνα από την κίνηση των αστεριών (Star track). Τονίσουμε ότι η αξιοποίηση αυτή της λειτουργίας απαιτεί τη χρήση τριπόδου, λόγω της μεγάλης διάρκειας έκθεσης.

Λειτουργία Pro

Οι πιο προχωρημένοι χρήστες του Huawei P10 αναμφίβολα θα εντυπωσιαστούν από τη χρήση της λειτουργία αυτής, που τους παρέχει τον πλήρη έλεγχο των παραμέτρων των φωτογραφιών – όπως και σε μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή DSLR. Στο P10, μπορούμε να αλλάξουμε την τιμή του ISO, την ταχύτητα του κλείστρου και να παίξουμε με την εστίαση. Ακόμα ρυθμίζουμε χειροκίνητα την έκθεση και την ισορροπία του λευκού.

About The Author
TechZoom

Αφήστε μια απάντηση